Távirányítók és 
javításuk

Nem nyitja, NEM ZÁRJA?

Összetörte?  kimosta?

Hozza el!

Honda kulcs javítás, Honda házcsere, autókulcs javítás

Mindenféle autó távirányítót javítunk. Ha nem nyit, ha nem zár, kipotyogtak a gumigombok, ha átment rajta a kocsival, ha ledarálta a fűnyíróval vagy szétnyomkodta a mikrokapcsolót, ugorjon be, megnézzük, megoldjuk. 

Cserélünk kulcsházat ha elhasználódott, forrasztunk rá új mikrokapcsolót, pótoljuk az oszcillátort, reszeljük a transzformátort, beszereljük a fluxuskondezátort, újraforrasztjuk a galvánfuratokat vagy amire épp szükség van.

Itt szétnézhet a kulcsházaink között. 

SZÉTMÁLLÓ GUMIGOMBOK

Mindennapos baj, ezek elhasználódnak. Ne várjon ezektől örök életet, a távirányítós kocsikulcsok gumi nyomógombjai pár év után elkopnak, szétmállanak. Először ujjbeggyel nyomkodják azán többnyire körömmel, a vége felé már a golyóstoll hegyével szokták gyötörni őket. Érdemes hamar csinálni vele valamit, hogy megelőzze a nagyobb bajt. Ha kilyukadt a kulcsa, azon beszivárog a víz, pára, csupa zsíros lesz az ujjaitól, poros lesz belül. Előbb-utóbb elkezdenek leválni az alkatrészek az elektronikáról, persze, hogy nem fog működni utána. 

A legtöbb típushoz tartunk új kulcsházat, amibe a gyári elektronika átszerelhető. A kapcsolókat kicseréljük, az érintkezőket összeérintjük, a nyomtatott áramkörön csinálunk egy nagytakarítást.  a megrepedezett forrasztásokat újraforrasztjuk, ház cseréjével olyan meg olyan lesz akár az új.

kulcsház csere.jpg
Autókulcs házak.jpg

ELPORLÓ, SZÉTTÖRŐ MŰANYAGOK

Japp, ezek a kocsigyárak nem mindig gondolják át az anyagválasztást amikor megtervezik a kocsikulcsot a rajzasztalon. 

Van egy csomó olyan típus amit kőkemény rideg műanyagból  öntenek ki, természetesen ezek repednek, aztán törnek és lassan széthullanak apró kis molekulákra.

Hondákhoz meg  Toyotákhoz is meg mindenhez is ami a fentü tüneteket produkálja mindenféle kulcsházat tartunk. 

Örülönk ha nem kísérletezik pillanatragasztóval mert keserves lesz amikor szét kell majd feszegetnünk, és nagyon könnyen ki is nyiffan a kulcs ha belefolyik az a méreg. Tekerje át celluxszal és hozza el mihamarabb, helyretesszük a kulcsát. 

MEGFÜRDETTE A BALATONBAN?

Jó nem gond, nem biztos hogy végleg kinyírta. Ilyenkor mindig azt tetszenek hinni, hogy szerintünk Önök hülyék. Fura, pedig mi sosem mondtunk egyetlen ügyfélnek sem, hogy hülye. Ha úgy is érezzük, megtartjuk  magunknak. Mi is csinálunk hülyeségeket, legyenek nyugodtak. Az ilyesmi még a legbölcsebb mikrobiológus kvantumfizikus dermatológus egyetemi professzorral is megesik, sőt, a kulcsmásolóval is néha. Volt aki megfőzte a kocsikulcsot a mikróban, na mondjuk ő tényleg egy kicsit hülye volt. Szétrágja a kutya, megesik, a kutya az olyan hogy dolgokat rág szét.

Nem baj, ha kimosta a mosógépben, vagy elkapta a fűnyíró, talán nincs minden veszve. Hozza be, hagyja itt, adjon pár napot, meglátjuk hátha menthető. Ne idegeskedjen, kábé tízből nyolcszor megoldjuk.

aaaa111.jpg
PXL_20220412_084037046.jpg

MÁR OTTHON NEKIÁLLT MEGJAVÍTANI?

Így? Ez maga volt?  Mi zajlott a fejében amikor ezt művelte a kulcsával? 

Az elektroműszerész mérnök haverja csinálta? A  sógora akinek van otthon forrasztópálkája? 

 

Esetleg nem is tud az egészről semmit? Fogalma sincs róla, már így vette, nem tudja hogyan történhetett ez? Aha. Jó, nekünk igazán mindegy, nyugodtan letagadhatja hogy összekókányolta a kulcsát, úgy fogunk tenni mintha elhinnénk Önnek hogy semmi köze ehhez az egészhez, Ön csak úgy épp arra járt.  

Hozza be, megpróbáljuk megmenteni . 

KINYIFFANT AKKUMULÁTOROK

Számos olyan autókulcsot gyártanak amiben nem kell az elemet cserélgetni. Az előrelátó precíz német kamionról leesett mérnökök már előre sejették hogy Ön lusta és gondatlan, ezért elem helyett akkumulátort szereltek a kulcsaikba. Ezeket az autó menet közben automatukisan feltölti, Ön nem is tudja talán, legfeljebb üröl a gondtalan életnek, soha nem merül le a kulcsban az elem. 
Ugyanúgy ahogy a kocsi akksija, ez is tönkremegy azért,hozzávetőleg tíz év után már nem akar többé feltöltődni, csak lemerülni és úgy maradni tud. 

BMW, Land Rover, Mini Cooper meg Ford Transit ilyesmikben ha feladja a harcot az akkuja, egy-két óra alatt kicseréljük. Hat-nyolcezezer forint ha jól emlékszem. 

PXL_20210213_083532673.PORTRAIT.jpg
peugeotkey_edited.jpg

PEUGEOT ÉS CITROEN BICSKAKULCSOK

Önmaguktól lebomló franciák, rémes. A felezési idő általában 4-5 év. Ez törvényszerű, nincs kivétel. Szétfolynak a gumigombok, kiszakadnak vagy beszakadnak, befolyik a víz, letörnek a kapcsolók. Először a távirányító nem működik, később már az immobiliser is felmondja a szolgálatot, akkor már nem is indít. A bicskatoll kifordul a helyéről, néha el is törik, mit mondjak, katasztófa az egész. Ha kell, a kulcsházat kicseréljük, a tollat lemásoljuk, a kapcsolókat pótoljuk, ha meg se nyekken az egész, megjavítjuk. Lehet hogy megvan fél órán belül, lehet, hogy kell rá egy-két nap, attól függ mennyire nyomorította meg. Ha meg végképp nem javítható akkor csinálunk egy komplett új kulcsot. Harmincvalahányezer, tudjuk hogy nem örül majd, viszont sok évig megint nem lesz vele gondja. 

ELÁTKOZOTT MEGANE KÁRTYÁK

"CARD NOT DETECTED", állandóan ezt látja, mi? 

Japp, nincs egyedül. Gyakori az indítási gond ennél a típusnál is, a hibaüzenet a műszerfalon szinte biztosan erre utal, illetve könnyű ráismerni arról is, hogy nem indul el az autó.  Be szoktak dugdosni ilyen spaklit meg kenőkést a kártyaolvasóba a kártya mellé, az egy darabig segít a dolgon. Egyre rosszabb lesz, szóval ha már itt tart akkor csipkedje magát és hozza be hozzánk azt a kártyát. A legtöbb esetben helyre tudjuk rakni ezeket  Egy-két napot kérünk rá. Nem, nem megy sokkal hamarabb, sajnos vannak olyan technológiai idők, amiket nem lehet siettetni. Szétvágjuk, javítjuk, ragasztjuk, szárad, ilyesmi. Nem dolgozunk pillanatragasztóval, az csak tönkreteszi a kártyát. Baromi erős ragasztónk van erre, a létező legjobb, nagyon ragad de lassan szárad. Tudom, hogy sürgős, de mi ezt nem tudjuk megmagyarázni a ragasztónak. Ha szeretné, megpróbálhat egyezkedni vele, hátha sikerül. Ezt az időt ki kell várni, ha tetszik, ha nem. Ez ilyen. Új kártyát azonnal csinálunk  ha nagyon siet, az húsz perc alatt elkészül. 

Fél év garanciát adunk a javításra. Ha nem dobálja, évekig nem lesz vele gondja. 

LAGUNA, VEL SATIS...

Aha, hát ez sem sikerült valami jól, de az elgondolás amúgy nagyon jó, és a kártya igazán szép és elegáns, ilyennel csajozni is lehetett a kétezres évek elején. Sajnos a kártya jellegéből adódóan nagyon sérülékeny, hisz az ember könnyelműen farzsebre vágja, aztán esetleg ráül, és a kártyának máris annyi. Szerencsés esetben csak a nyitó- és zárógombok mondják fel a szolgálatot, rossz esetben annyira sérül az elektronika, hogy indításra sem képes.

Óva intek mindenkit attól, hogy ebay-ről, vateráról, bontóból donor kártyát vásároljon meggondolatlanul, mert az nem biztos, hogy megoldja a bajt. Kapcsolót, ilyesmit ki lehet nyerni abból is, de a már egyszer felprogramozott kártyát nehézkes másik autóhoz illeszteni, lehet, hogy kidobott pénz a bontott kártya vásárlása. Ha már túl van a vásárláson, igénye szerint a használt kártya felprogramozását meg tudjuk oldani, de nem biztos, hogy sokkal jobban jár, mintha újat vett volna. Inkább előbb kérdezzen, ne utólag bánkódjon!

A házi javítgatásról lebeszélném, nem célszerű. Ugyan nincs kifogásunk ez ellen, tessék nyugodtan eljátszani vele, lehet, hogy sikerül, de azért ésszel, ha lehet. Egy halálra pillanatragasztózott kártyával utóbb nem biztos, hogy tudunk mit kezdeni.