top of page

Távirányítós kulcsok és javításuk

Nem nyitja, NEM ZÁRJA?

Összetörte?  kimosta?

Hozza el!

Bicskakulcs tanítása
Bicskakulcs elemcsere

Mindenféle autókulcsot és távirányítós autókulcsot javítunk. Ha nem nyit, ha nem zár vagy ha már be sem tudja indítani vele az autót.

Segítünk ha kipotyogtak a gumigombok, ha átment rajta a kocsival, ha ledarálta a fűnyíróval vagy szétnyomkodta a mikrokapcsolót, lemerült az elem, ugorjon be, megnézzük, megoldjuk. 

Cserélünk kulcsházat ha elhasználódott, forrasztunk rá új mikrokapcsolót, pótoljuk az oszcillátort, kicseréljük a transzformátort, beszereljük a fluxuskondezátort, újraforrasztjuk a galvánfuratokat vagy amire épp szükség van.

Tekerjen lejjebb és keresse meg a hibát ami Önt gyötri. 

Kérdése van? 

Vegye meg itt

a kulcsok ára tartalmazza a másolást és programozást is

Előbb vagy
utóbb

minden kulcs
elázik

autókulcs nyomógomb csere

Kilyukadt gumigombok, 
széttört kulcsházak

Mindennapos hiba, ezek a burkolatok és gombok elhasználódnak. Ne várjon tőlük örök életet, a távirányítós kocsikulcsok gumi nyomógombjai pár év után elkopnak, szétmállanak. Először ujjbeggyel nyomkodják azán többnyire körömmel, a vége felé már a golyóstoll hegyével szokták gyötörni őket.

Érdemes hamar csinálni vele valamit, hogy megelőzze a nagyobb bajt. Ha kilyukadt a kulcsa, azon beszivárog a víz, pára, csupa zsíros lesz az ujjaitól, poros lesz belül. Előbb-utóbb elkezdenek leválni az alkatrészek az elektronikáról, persze, hogy nem fog működni utána. 

A legtöbb típushoz tartunk gombkészletet, amelyikhez pedig nincs, ahhoz komplett kulcsházat, amibe a gyári elektronikát pár perc alatt átszereljük.

Olyan lesz, mint az új. 

Ha körülnézne a kulcsházak között, itt találja őket: 

Meggyötört mikrokapcsolók

Ezek nyomkodásra szánt de nem végtelen életű kis kapcsolók. Az évek során elkopok, széthullik elhasználódik mind. 

Eleinte még a körmével be tudja nyomni, később már csak hajcsattal, esetleg golyóstoll hegyével, végül aztán teljesen elfogy a kapcsolója. 
Bosszantó de teljesen hétköznapi dolog. Pár perc alatt ki tudjuk ezeket cserélni, sitty-sutty kiforrasztjuk, beforrasztjuk, tesztetljük és már mehet is az útjára. 

Ne vesződjön a körmével, úgyis csak letörik majd vagy a kapcsoló, vagy a körme. 

autó távirányító nyomógomb
Autókulcs javítás Budapest - Kulcslyuk zárszerviz

Elázott autókulcsok 

Egy kevés ráfröccsenő vizet elviselnek a távirányítós kulcsok, de a komolyabb vízmennyiséget már nem nagyon szeretik. Itt-ott befolyik a víz, csinál egy kis rövidzárlatot az áramkörben és máris nem működik többé. 

Hozza el, adjon nekünk pár napot és feltámasztjuk a kulcsát. 

Nagyon elázott autókulcsok 

Megfürdette a tengerben? Egy kis sós víz  egész nagy pusztítást tud művelni a kulcsban lévő elektronikával. Az áramkör apró réz és cink alkatrészeivel remek kis galvánelemet képez, és elkezdi oxidálni azt amit odabent talál, amíg lassan elfogynak az alkatrészek.  Sokat nem tehet érte, vegye ki belőle az elemet, ha tudja szedje szét, hogy mihamarabb kiszáradjon. Hagyományos népi gyógymód szerint helyezheti jázmin rizsbe. Nem segít semmit, de legalább úgy érzi, csinált valamit. 
Ha hazaér az Adriáról, igyekezzen mihamarabb elhozni, talán még meg tudjuk menteni. 

Kulcs nyomógomb csere
Autókulcs ház csere - Kulcslyuk

Darabokra hulló 
kulcsházak 

Japp, ezek a kocsigyárak nem mindig gondolják át az anyagválasztást amikor megtervezik a kocsikulcsot a rajzasztalon. 

Van egy csomó olyan típus amit kőkemény rideg műanyagból  öntenek ki, természetesen ezek repednek, aztán törnek és lassan széthullanak apró kis molekulákra.

Hondákhoz meg  Toyotákhoz is meg mindenhez is ami a fenti tüneteket produkálja mindenféle kulcsházat tartunk. 

Örülünk ha nem kísérletezik pillanatragasztóval mert keserves lesz amikor szét kell majd feszegetnünk, és nagyon könnyen ki is nyiffan a kulcs ha belefolyik az a méreg. Tekerje át celluxszal és hozza el mihamarabb, helyretesszük a kulcsát. 

Lefittyenő bicskakulcsok

Önmaguktól lebomló franciák, németek, Peugeot-ok és Opelek és Hyundai-ok, rémes.

A bicskatoll kifordul a helyéről, néha el is törik, mit mondjak, katasztrófa az egész. Ha kell, a kulcsházat kicseréljük, a tollat lemásoljuk, a kapcsolókat pótoljuk, ha meg se nyekken az egész, megjavítjuk. Lehet hogy megvan fél órán belül, lehet, hogy kell rá egy-két nap, attól függ mennyire nyomorította meg. Ha meg végképp nem javítható akkor csinálunk egy komplett új kulcsot.

Harmincvalahányezer, tudjuk hogy nem örül majd, viszont sok évig megint nem lesz vele gondja. 

Peugeot bicskakulcs javítás
Renault kulcs javítás

Megrágta a kutya? 

Jó nem gond, nem biztos hogy végleg kinyírta. Ilyenkor mindig azt tetszenek hinni, hogy szerintünk Önök hülyék. Fura, pedig mi sosem mondtunk egyetlen ügyfélnek sem, hogy hülye. Ha úgy is érezzük, megtartjuk magunknak. Mi is csinálunk hülyeségeket, legyenek nyugodtak. Az ilyesmi még a legbölcsebb mikrobiológus kvantumfizikus dermatológus egyetemi professzorral is megesik, sőt, a kulcsmásolóval is néha. Volt aki megfőzte a kocsikulcsot a mikróban, na mondjuk ő tényleg egy kicsit hülye volt. Szétrágja a kutya, megesik, a kutya az olyan hogy dolgokat rág szét.

Talán nincs minden veszve.

Hozza be, hagyja itt, adjon pár napot, meglátjuk hátha menthető. Ne idegeskedjen, kábé tízből nyolcszor megoldjuk.

Házilag javított kulcsok 

Így? Ez maga volt?  Mi zajlott a fejében amikor ezt művelte a kulcsával? 

Az elektroműszerész mérnök haverja csinálta? A sógora akinek van otthon forrasztópálkája? 

 

Esetleg nem is tud az egészről semmit? Fogalma sincs róla, már így vette, nem tudja hogyan történhetett ez?

Aha.

Jó, nekünk igazán mindegy, úgy fogunk tenni mintha elhinnénk Önnek hogy semmi köze ehhez az egészhez, Ön csak úgy épp arra járt. 

Hozza be, megpróbáljuk megmenteni. 

BMW kulcs elemcsere
Autókulcs elem cserérje

Autókulcs elem csere
és akkumulátor csere

Ha távirányítós a kulcsa, akkor abban elem is van, márpedig csak akkor távirányít, ha abban az elemben töltés is van. Ne vacakoljon vele otthon, hozza be és pár perc alatt kicseréljük. 

Számos olyan autókulcsot gyártanak amiben nem kell az elemet cserélgetni. Az előrelátó precíz német kamionról leesett mérnökök már előre kiszámolták, hogy Önnek nincs kedve elemet cserélgetni a kulcsában, ezért elem helyett akkumulátort szereltek a kulcsaikba. Ezeket az autó menet közben automatikusan feltölti, Ön nem is tudja talán, legfeljebb örül a gondtalan életnek, soha nem merül le a kulcsban az elem. 
Ugyanúgy ahogy a kocsi akksija, ez is tönkremegy azért, hozzávetőleg tíz év után már nem akar többé feltöltődni, csak lemerülni és úgy maradni tud. Kérésére szívesen cseréljük ezeket is.

Elátkozott Megane kártyák

"CARD NOT DETECTED", állandóan ezt látja, mi? 

Japp, nincs egyedül. Gyakori az indítási gond ennél a típusnál is, a hibaüzenet a műszerfalon szinte biztosan erre utal, illetve könnyű ráismerni arról is, hogy nem indul el az autó.  Be szoktak dugdosni ilyen spaklit meg kenőkést a kártyaolvasóba a kártya mellé, az egy darabig segít a dolgon. Egyre rosszabb lesz, szóval ha már itt tart akkor csipkedje magát és hozza be hozzánk azt a kártyát. A legtöbb esetben helyre tudjuk rakni ezeket  Egy-két napot kérünk rá. Nem, nem megy sokkal hamarabb, sajnos vannak olyan technológiai idők, amiket nem lehet siettetni. Szétvágjuk, javítjuk, ragasztjuk, szárad, ilyesmi. Nem dolgozunk pillanatragasztóval, az csak tönkreteszi a kártyát. Baromi erős ragasztónk van erre, a létező legjobb, nagyon ragad de lassan szárad. Tudom, hogy sürgős, de mi ezt nem tudjuk megmagyarázni a ragasztónak. Ha szeretné, megpróbálhat egyezkedni vele, hátha sikerül. Ezt az időt ki kell várni, ha tetszik, ha nem. Ez ilyen. Új kártyát azonnal csinálunk  ha nagyon siet, az húsz perc alatt elkészül. 

Fél év garanciát adunk a javításra. Ha nem dobálja, évekig nem lesz vele gondja. 

Immobiliseres autókulcs pótlás
Renault indítókártya elemcsere

Renault Laguna kártyák

Aha, hát ez sem sikerült valami jól, de az elgondolás amúgy nagyon jó, és a kártya igazán szép és elegáns, ilyennel csajozni is lehetett a kétezres évek elején. Sajnos a kártya jellegéből adódóan nagyon sérülékeny, hisz az ember könnyelműen farzsebre vágja, aztán esetleg ráül, és a kártyának máris annyi. Szerencsés esetben csak a nyitó- és záró gombok mondják fel a szolgálatot, rossz esetben annyira sérül az elektronika, hogy indításra sem képes.

Óva intek mindenkit attól, hogy ebay-ről, vateráról, bontóból donor kártyát vásároljon meggondolatlanul, mert az nem biztos, hogy megoldja a bajt. Kapcsolót, ilyesmit ki lehet nyerni abból is, de a már egyszer felprogramozott kártyát nehézkes másik autóhoz illeszteni, lehet, hogy kidobott pénz a bontott kártya vásárlása. Ha már túl van a vásárláson, igénye szerint a használt kártya felprogramozását meg tudjuk oldani, de nem biztos, hogy sokkal jobban jár, mintha újat vett volna. Inkább előbb kérdezzen, ne utólag bánkódjon!

A házi javítgatásról lebeszélném, nem célszerű. Ugyan nincs kifogásunk ez ellen, tessék nyugodtan eljátszani vele, lehet, hogy sikerül, de azért ésszel, ha lehet. Egy halálra pillanatragasztózott kártyával utóbb nem biztos, hogy tudunk mit kezdeni. 

bottom of page