Honda kulcs javítás, Honda házcsere, autókulcs javítás

Távirányítók és 
javításuk

Nem nyitja,

nem zárja?

Összetörte? 

kimosta?

Hozza el!

Mindenféle autó távirányítót javítunk. Ha nem nyit, ha nem zár, ha átment rajta a kocsival, ha ledarálta a fűnyíróval vagy szétnyomkodta a gombjait, ugorjon be, megnézzük, megoldjuk. 

Cserélünk kulcsházat ha elhasználódott, forrasztunk rá új mikrokapcsolót, pótoljuk az oszcillátort, reszeljük a transzformátort, beszereljük a fluxuskondezátort, újraforrasztjuk a galvánfuratokat vagy amire épp szükség van.

Van itt néhány példa, talán megtalálja köztük azt is, ami Önt gyötri.

 

Hogy mennyibe kerül majd? Tudom, ez a pénz dolog a mániájuk. Attól függ mit műveltek a kulccsal. Mondjuk három és tizenkétezer forint között. Megnézzük és megmondjuk.  

Szerete otthon barkácsolni?

Kocsikulcs házak közt a lenti gomb megnyomásával kotorászhat.

 

Toyota kulcsház, autókulcs javítás, kulcsház csere

Szétmálló gumigombok?

Mindennapos baj, ezek elhasználódnak. Nem maga nyomja rosszul mindenki így csinálja. A távirányítós kocsikulcsok nyomógombjai pár év után elkopnak, szétmállanak. Először ujjbeggyel nyomkodják azán többnyire körömmel, a vége felé már a golyóstoll hegyével szokták nyomni. Érdemes hamar csinálni vele valamit, hogy megelőzze a nagyobb bajt. Ha kilyukadt a kulcsa, azon beszivárog a víz, pára, csupa zsíros lesz az ujjaitól, poros lesz belül. Előbb-utóbb elkezdenek leválni az alkatrészek az elektronikáról, persze, hogy nem fog működni utána. 

A legtöbb típushoz tartunk új kulcsházat, amibe a gyári elektronika átszerelhető. A kapcsolókat kicseréljük, az érintkezőket összeérintjük, a nyékot letakarítjuk, a megrepedezett forrasztásokat újraforrasztjuk, ház cseréjével olyan lesz, akár az új.

Renault kulcs javítás, Laguna, Scenic kulcs, távirányító javítás

Megfürdette

a Balatonban?

Jó nem gond, nem biztos hogy végleg kinyírta. Ilyenkor mindig azt tetszenek hinni, hogy szerintünk Önök hülyék. Fura, pedig mi sosem mondtunk egyetlen ügyfélnek sem, hogy hülye. Ha úgy is érezzük, megtartjuk  magunknak. Mi is csinálunk hülyeségeket, legyenek nyugodtak. Az ilyesmi még a legbölcsebb mikrobiológus kvantumfizikus dermatológus egyetemi professzorral is megesik, sőt, a kulcsmásolóval is néha. Volt aki megfőzte a kocsikulcsot a mikróban, na mondjuk ő tényleg egy kicsit hülye volt. Szétrágja a kutya, megesik, a kutya az olyan hogy dolgokat rág szét.

Nem baj, ha kimosta a mosógépben, vagy elkapta a fűnyíró, talán nincs minden veszve. Hozza be, hagyja itt, adjon pár napot, meglátjuk hátha menthető. Tízből nyolcszor megoldjuk, nem kell idegeskedni. 

Peugeot kulcsház, Citroen kulcsház, bicskakulcs ház csere

Peugeot és Citroen

bicskakulcsok

Önmaguktól lebomló franciák, rémes. A felezési idő általában 4-5 év. Ez törvényszerű, nincs kivétel. Szétfolynak a gumigombok, kiszakadnak vagy beszakadnak, befolyik a víz, letörnek a kapcsolók. Először a távirányító nem működik, később már az immobiliser is felmondja a szolgálatot, akkor már nem is indít. A bicskatoll kifordul a helyéről, néha el is törik, mit mondjak, gyönyörű az egész. Ha kell, a kulcsházat kicseréljük, a tollat lemásoljuk, a kapcsolókat pótoljuk, ha meg se nyekken az egész, megjavítjuk. Lehet hogy megvan fél órán belül, lehet, hogy kell rá egy-két nap, attól függ mennyire nyomorította meg. 

Renault immobiliser javítás, autókulcs, távirányító javítás, immobiliser másolás

Renault Clio

és Thalia kulcsok

Renault Clio I, avagy Thalia, Master, Kangoo? Tízből hat-hét-nyolc autó kulcsa néhány év használat után egész biztosan felmondja a szolgálatot. Ismerős, ugye? Általános konstrukciós probléma, sajnos előbb vagy utóbb minden ilyen kulcs tönkremegy. Törvényszerűen. Nincs mit tenni, ez ilyen.

Az állapot egy idő után beáll a konstans nem jó állapotra és a kulcs ettől kezdve soha többé nem indítja el az autót. A műszerfal kis piros visszajelzője villog, jelezvén, hogy nem megfelelő a kulcskód. Ütögetni, kopogtatni, forrasztgatni lehet, átmenetileg megoldja a gondot, de idővel ismét előjön. 

Végleges megoldást kínálunk erre a bosszantó problémára. A hibás elektronikai alkatrész eltávolítása után egy kódolt transzpondert helyezünk a kulcs fejébe. Ennek élettartama 20-30 év,  kétszer is szétrohad az autó, amíg ez még vígan működni fog.

A végleges javítás ára, ha sikerül az utolsó előtti pillanatban elkapni 12000 Ft.  A szerencsés többség, aki időben kapcsol az olcsóbbik változattal meg szokta úszni. Ha megvárja, hogy végérvényesen tönkremenjen, ennek kb. a kétszeresével számoljon.

Ha ilyen kulcsa van, pláne ha csak egy van belőle, és csak alkalomszerűen működik, javaslom, csináltassa meg még addig, amíg egyáltalán van rá mód. Sok száz kilométerre, mondjuk München felé félúton egy autópálya menti parkolóban rostokolva várni az autószállítót nem túl felemelő érzés.

Renault kártyakulcs javítás, Laguna kártya javítás, Megane kártya javítás

Renault Laguna és Espace kártyák

Aha, hát ez sem sikerült valami jól, de az elgondolás amúgy nagyon jó, és a kártya igazán szép és elegáns, ilyennel csajozni is lehetett a kétezres évek elején. Sajnos a kártya jellegéből adódóan nagyon sérülékeny, hisz az ember könnyelműen farzsebre vágja, aztán esetleg ráül, és a kártyának máris annyi. Szerencsés esetben csak a nyitó- és zárógombok mondják fel a szolgálatot, rossz esetben annyira sérül az elektronika, hogy indításra sem képes.

Óva intek mindenkit attól, hogy ebay-ről, vateráról, bontóból donor kártyát vásároljon meggondolatlanul, mert az nem biztos, hogy megoldja a bajt. Kapcsolót, ilyesmit ki lehet nyerni abból is, de a már egyszer felprogramozott kártyát nehézkes másik autóhoz illeszteni, lehet, hogy kidobott pénz a bontott kártya vásárlása. Ha már túl van a vásárláson, igénye szerint a használt kártya felprogramozását meg tudjuk oldani, de nem biztos, hogy sokkal jobban jár, mintha újat vett volna. Inkább előbb kérdezzen, ne utólag bánkódjon!

A házi javítgatásról lebeszélném, nem célszerű. Ugyan nincs kifogásunk ez ellen, tessék nyugodtan eljátszani vele, lehet, hogy sikerül, de azért ésszel, ha lehet. Egy halálra pillanatragasztózott kártyával utóbb nem biztos, hogy tudunk mit kezdeni. 

Renault Megane kártya javítás, Laguna kártya javítás,kulcskártya ház csere

Elátkozott Megane kártyák

"CARD NOT DETECTED", állandóan ezt látja, mi? 

Japp, nincs egyedül. Gyakori az indítási gond ennél a típusnál is, a hibaüzenet a műszerfalon szinte biztosan erre utal, illetve könnyű ráismerni arról is, hogy nem indul el az autó.  Be szoktak dugdosni ilyen spaklit meg kenőkést a kártyaolvasóba a kártya mellé, az egy darabig segít a dolgon. Egyre rosszabb lesz, szóval ha már itt tart akkor csipkedje magát és hozza be hozzánk azt a kártyát. A legtöbb esetben helyre tudjuk rakni ezeket  Egy-két napot kérünk rá. Nem, nem megy sokkal hamarabb, sajnos vannak olyan technológiai idők, amiket nem lehet siettetni. Szétvágjuk, javítjuk, ragasztjuk, szárad, ilyesmi. Nem dolgozunk pillanatragasztóval, az csak tönkreteszi a kártyát. Baromi erős ragasztónk van erre, a létező legjobb, nagyon ragad de lassan szárad. Tudom, hogy sürgős, de mi ezt nem tudjuk megmagyarázni a ragasztónak. Ha szeretné, megpróbálhat egyezkedni vele, hátha sikerül. Ezt az időt ki kell várni, ha tetszik, ha nem. Ez ilyen. Új kártyát azonnal csinálunk  ha nagyon siet, az húsz perc alatt elkészül. 

Fél év garanciát adunk a javításra. Ha nem dobálja, évekig nem lesz vele gondja. 

Renault kártya javítás, Megane kártya, Laguna kártya programozás

Az összes rohadt Renault 

Megane indítókártya javítás? Na meg meg Koleos meg Clió és Laguna 2008-tól egészen máig. 

Ezek is mindig nem nyitnak vagy nem indítanak, kár a szót pocsékolni rá, ugyanúgy tönkremennek egy idő után. 

Hozza be, megnézzük. hagyja itt egy napra és gatyába rázzuk a kulcsát. Megjavítjuk az elektronikát, átforrasztjuk az antennát, pótoljuk a jeladót, renengeráljuk a kapacitort, kicseréljük az elkopott kulcsházat, jobb lesz mint újkorában (nem).