top of page

Vezérkulcsos zárrendszerek

Az miaz??? 

NA, tisztázzuk, hogy mit jelent ez ÉS MIRE VALÓ

Elsősorban fontos hogy tudja, csak azért mert ön nem egy irodaház, még egyáltalán nem biztos hogy nem akar ilyet magának. Mi már most tudjuk hogy maga ezt akarja, kicsit olvasson tovább és elmagyarázzuk hogy miért akarja. 

Szóval főkulcsos zárrendszer, vezérkulcsos rendszer vagy mesterkulcsos zárrendszer, ez mind nagyjából ugyanaz. 

Egy zárrendszer több, tetszőleges számú zárból áll, melyeket ugyanazon kulccsal nyitunk, és a kulcsoknak különböző jogosultságot adunk. 

Ez nagyon hasznos egy harminc irodával rendelkező cégnél is, de ugyanúgy könnyebbé teszi az életét ha csak egy bejárati ajtaja van és azon két-három zár. 

 

Vezérkulcsos zárrendszer ár

Otthonra

Vezérkulcsos rendszere a házában, vagy akár a lakásában is lehet.

Ha unja hogy egy csomó kulccsal kell vacakolnia hogy bejusson a saját otthonába akkor ezt szeretni fogja.
Kiskapu, kertkapu, sufni, garázs, bejárati ajtó, minden ajtót nyithat ugyanazzal az egy kulccsal. 

Munkahelyre

Ha irodaházban dolgozik és egy csomó ajtót kell állandóan nyitni meg zárni.

Ha takarító vagy karbantartó, biztos utálja az a másfél kilós kulcscsomót cipelni. Ha cégvezetö, biztos szeretne tudni mindenhova bejutni. 
Van erre megoldásunk. 

Ha mindent ugyanazzal a kulccsal nyit, ráadásul csak egy kulccsal, vidám és  gondtalan lesz az élete. 

Főkulcsos zárrendszer ár
Mesterkulcs rendszer

Azonos zárlatú rendszer

 

Ez a  legegyszerűbb variáció azonos zárlatú zárak, vagyis néhány zár, melyeket ugyanazzal a kulccsal nyithat. A legkézenfekvőbb például bejárati ajtajának két-három zárja, melyeket ugyanazzal a kulccsal nyithat.

 

Megszűnik minden gondja, az ősz hajszálak eltűnnek, a ráncok kisimulnak. A jövőben nem kell a sötét lépcsőházban a kulcscsomóját böngésznie, hogy megtalálja a megfelelőt, és ha valamelyik családtagnak kulcsot szeretne adni, az eddigi három helyett csak egyet kell másoltatnia. Csak harmadannyi pénzt költ, 66%-kal boldogabb lesz. Azonos zárlatú zárakat szinte bármely típusból tudunk készíteni számos különböző méretben, így nincs akadálya hogy alsó, felső és hevederzárát is ugyanazzal a kulccsal nyithassa.
És hogy ez mennyire biztonságos? Nem kevésbé, mintha külön kulcsokkal nyitná a zárait. Általában félteni tetszenek biztonságérzetüket, sokan ódzkodnak az egy kulcsos megoldástól, mondván, ha ezt az egy kulcsot elveszíti és egy gonosztevő megkaparintja, az összes zárat ki tudja nyitni vele. 
Nos, ez természetesen igaz, ám ha külön kulcsai lennének, ugyanúgy egyszerre veszítené el őket, nyilván hogy egy karikán hordja lakásának kulcsait, ha elveszíti, az összeset egyszerre veszíti el. A végeredmény nem változik, ha az egész csomót elveszíti, a nem túl becsületes megtaláló akkor is be tud jutni a lakásba. Szóval a biztonság fokán az egy kulcsos rendszer nem ront semmit.

Főkulcsos rendszer 

A fentinél egy kissé bonyolultabb egy családi ház főkulcsos zárrendszere. 
Tulajdonosként egy kulccsal nyitunk minden ajtót, az első és hátsó bejáratot, garázst, sufnit, a kerti lakot, és a kapubejárót is. Egyszerű az életünk, egy kulccsal járunk, nem húzza fél kilónyi fém a nadrágzsebünk. 
Ámde van egy kertészünk, akinek s
zintén kell kulcsot adnunk, hogy bejusson a kertbe, de jobb szeretnénk, ha a kertnél beljebb már nem jutna. Elég, ha a kerti kapun bejut, illetve ha a sufniban tartott szerszámokhoz hozzáfér, a házban már nincs semmi dolga, megnyugtató a gondolat, hogy saját kulcsával nem tudja nyitni a bejárati ajtókat, sem a garázst. Ezen problémák megoldására ad választ a vezérkulcsos rendszer. Ez az a technológia, mely segítségével megszabhatjuk minden egyes felhasználó jogosultságát, egy zárrendszeren belül. Lévén a megoldás kizárólag mechanikai alapokon nyugszik, a variációk, és felhasználók száma véges, ám megnyugtató védelmet nyújt a támadások ellen, és nagyban leegyszerűsíti a sok kulcsot használók életét.

 

Háztulajdonos úr nem szenved egy hatalmas kulcskarikával és azon tíz kulccsal, minden ajtaját ugyanaz a kulcs nyitja.

Vezérkulcsos rendszer

A következő lépcső egy sok helyiségből álló munkahely, például egy irodaház zárrendszere. Minden irodának külön kulcsa van, az irodisták csak a saját irodájukat tudják nyitni, egymásét természetesen nem. A főbejárat és a fénymásoló helyiség és az étkező ajtaját mindenkinek a kulcsa nyitja. 
Simonné Jolika a pénzügyes, saját kulcsával tudj
a nyitni a pénztár és az irattár ajtaját is, de a többieké azt nem nyitja.
Horváth és Vass urak a cég számítástechnikusai, kulcsaikkal nyithatják a szerverszoba és az IT raktár ajtaját. Ők sem hordanak ezekhez az ajtókhoz külön kulcsot, saját irodájuk kulcsával nyitják azokat. Havas úr, a karbantartó. Kulcsa nyitja az összes irodát, gazdasági helységek ajtajait, a garázst, a bejárati kaput és a főbejárati sorompót is. Ugyanakkor nem tud bemenni a vezetőség irodáiba, a páncélterembe sem.
Kecskeméti úr, az éjjeliőr is csak egy kulccsal jár, ezzel nyitja a külső sorompót nyitó zárat és az épület főbejáratát és az épület oldalszárnyainak ajtajait. 
Bándli úr a cég vezérigazgatója, teljhatalommal felruházva. Bándli úr oda megy be, ahova csak akar, a kulcsa minden ajtót nyit. Bándli úr elégedett, hogy a számos különböző zárhoz nem kell külön-külön kulcsot használnia, bármely helyiségbe szeretne bejutni, egyetlen kulcsot kell csak használnia, akárcsak mindenki másnak. 

Minden szinthez csoportkulcsok tartoznak, és mivel minden szinthez külön takarítószemélyzet tartozik, kulcsaik csak a saját munkaterületükön lévő ajtókat nyitják. A szállodaigazgató úr persze mindenhova bejuthat kulcsával, a karbantartó csak a gépházakba és egyéb szervizhelységekbe, és így tovább. A cél, hogy senkinek sem húzza a zsebét fél kilónyi vas, egyetlen kulccsal megoldható mindez.

Így képzelje el 

Image by vu anh
Image by Luke Stackpoole
Image by Leo_Visions
Vezérkulcsos zárrendszerek

Ez itt maga. Egyetlen kulcsa van, ezzel nyitja a házának összes ajtaját, a nyaralóba is ugyanezzel a kulccsal jut be és a cégénél is minden ajtót ezzel nyit. 

Nem kell keresgélnie a kulcsait sosem, nem kell vacakolni három kulccsomóval. Egyetlen kulcsa van, mindenhova azt használja. 

Vezérkulcsos zárrendszer ár

Ez az Ön csaja. A házához már adott neki kulcsot, szabadon jár-kel. Egy kulccsal nyitja a kertkaput, a sufnit és a bejárati ajtót. A nyaralóba viszont nem tud bejutni, annak az ajtaját az ő kulcsa nem nyitja, elvégre ki tudja, meddig tart majd ez a kapcsolat.  A céghez meg aztán végképp nincs neki bejárása, ezért azokat az ajtókat nem tudja kinyitni. 

Vezérkulcs készítése

A kertésze. A ház külső kapuját és a hátsó sufnit ki tudja nyitni a kulcsával, de a ház bejárati ajtaját már nem, hisz odabent nincs neki semmi dolga, és a céget sem nyitja a kuclsa. Ugyanúgy egy kulcsa van, nem kell egy egész csomót cipelnie.

Anchor 1
Anchor 2
Azonos zárlatú zárbetét

KÉRJEN
AJÁNLATOT

Van elképzelése? Írja meg és megtervezzük Önnek a zárrendszerét. 
Szeretne  ilyet, de nem tudja hogy hogy fogjon hozzá? Írjon és segítünk benne. 

Töltse le a tervező sablonunkat

bottom of page