top of page
Autózár javítás Budapest

Autózárak

javítása

...na meg minden ilyesmi,

Anchor 1

Min

Autózár javítás, zár átkódolás

dent

majdnem

megjaví  unk!

Autók, motorok, lakókocsik, haszonjárművek és minden, ami gurul, repül, úszik vagy lebeg, és van olyan értékes, hogy megérje bezárni az ajtaját. Ezeknek előbb vagy utóbb elvész a kulcsa, avagy beleesik a kanálisba, elkopik, eltörik, ellopják. De ha mindezt megússza, a zár attól még simán csak tönkremehet. És merthogy a járművek zárai igen zord körülmények között, télen fagyban, nyáron forróságban, poros, koszos, nedves, redvás környezetben dolgoznak, előbb vagy utóbb tönkre is szoktak menni. Ilyesmit tudunk javítani, kulcshoz igazítani, pormentesíteni, tisztítani, újra lamellázni, felújítani.  Általában tudunk segíteni a szoruló, akadozó, elromlott zárakon, akár beletörött a kulcs, akár elkopott, vagy ha a zár egyszerűen megmakacsolja magát és nem akar többé elfordulni. Csinálunk kulcsot ajtózár, gyújtáskapcsoló, csomagtartózár vagy kód alapján.

Lejjebb tekergetve elolvashatja, mihez értünk. 

autózár javítás

Autózár javítás, gépkocsi zár javítás

ZÁR
ÁTKÓDOLÁS

Gyújtáskapcsoló javítás

KULCSKÉSzítés zár alapján

Autózárak átkódolása
Anchor 2

Egy autózár két okból romlik el. Az egyik az ha sokat használják, a másik pedig az hogy soha nem használják.

A használatból származó kopás természetes dolog, ezen nem sok magyaráznivaló van. Dugdossa minden nap a a kulcsot, elkopik a kulcs és elkopik a zár. Ez ilyen. Megjavítjuk ezeket, csak hozza be hozzánk és adjon rá egy-két napot. A zár nem működésének oka ok más esetben pedig éppen a használat hiánya.

 

Szemléltetésére emitt egy példa. 

Senki ne várja ettől a szegény zártól, hogy működjön, nem fog. És hogy ez minek köszönhető? 

Light%20buttons%20are%20in%20the%20old%20car%20with%20dirty%20and%20rustic%20condition._ed

AUTÓZÁRAK
JAVTÁSA

Szemléltetésére emitt egy példa. 

Senki ne várja ettől a szegény zártól, hogy működjön, nem fog. És hogy ez minek köszönhető? A táviránytós központi záraknak. 

Csomagtartó zár javítás

Távirányítós kulcsot használni roppant kényelmes dolog. A fenti zárban kulcs talán sosem volt még, és a meredek hátfal meg amúgy is húzza magára a levegőt, ami viszi magával a vizet, koszt, port, szmötyit. A tartós nem-használat nem tesz jót a zárnak, a zárhengerbe bejutó sós víz és a kosz szépen összeáll és eggyé válik a zár alkatrészeivel. Ha pár év után megpróbálja kinyitni az addig sosem használt zárat, valószínűleg nem fog sikerülni.

Célszerű ezért ezeket időnként megmozgatni, és évente legalább egy alkalommal befújni valami zár spray-vel, vagy ilyesmi kegyszerrel. Rossz esetben csak akkor szembesül azzal, hogy a zárak nem működnek, amikor lemerül az elem és a távirányító nem nyitja az autót.

Ésszerű elébe menni ezeknek a dolgoknak. Olcsóbb és problémamentesebb karban tartani a zárat, mint az Autóklub szervizkocsijára várni, ha beüt a ménkű. Ha legközelebb az autója felé jár, dugja be a kulcsát a zárba és nézze meg, mi történik! Ha nem fordul, hozza el és segítünk rajta. 

MIndenfélefajta autózárat hozhat, ajtózárat, gyújtáskacsolót, csomagtartó, tetőcsomagtartó zárakat, levehető vonóhorgokat vagy bármit amit csak talál a kocsiján vagy a motorján. 

Autózárak átkódolása

Hogy ez mi ez és minek?

Használt autók kevésbé szerencsés második vagy sokadik tulajdonosai a leglehetetlenebb anomáliákat tapasztalhatják autózáraik és kulcsaik kapcsán. A legtöbbször használtan vásárolt autóhoz az eladó egyetlen kulcsot ad. A zárak egy része rossz esetben egyáltalán nem működik, a távirányító hol távnyit, hol meg se nyekken, kódkártyának se híre se hamva. A kesztyűtartó zárhatatlan, gyakran külön kulcs nyitja az ajtót, a tanksapkát és megint egy másik indítja az autót.

Ez utóbbi gondok ugyan talán nem a legnagyobbak, a legfontosabb kérdés inkább az, hogy az eladó tartott-e meg magának egy kulcsot, mely segítségével az autót rögtön a vásárlás éjszakáján visszaszökteti magához. Erre persze van esély, de realitása nemigen van a dolognak. Furák az emberek, de ritkán hülyék ennyire. 

Szeretnék megnyugtatni mindenkit, ilyesmi nem nagyon fordul elő. Egy vásárlás után rögtön eltűnő autó tolvaja az nagy valószínűséggel az eladó lehet, ez a rendőrség számára is nyilvánvaló, a legkézenfekvőbb tehát őt elővenni. Nem jellemző tehát hogy ilyesmi megtörténik, én azt gondolom ennyire korlátolt ember csak kevés van, de ezt azért ne vegyék készpénznek, az élet furcsa vicceket tartogat mindenki számára, szóval nincs kizárva, hogy előfordul.

Hogy biztosra menjünk, két megoldás adódik. A radikálisabb a komplett zárcsere, vagyis elgurulni egy márkaszervizbe, ahol a teljes zárgarnitúrát újra cserélik, új kulcsokat is programoznak az autóhoz, így már bizonyára nem lopható az vissza. A hátránya, hogy csöppet drága, ötven és százötvenezer forint közötti végösszegre számíthatunk.

A másik, némileg költségkímélőbb módszer a zárak átkódolása. Ez esetben megmaradnak a régi zárszerkezetek, ám azokat kiszereljük, a belső összetételt megváltoztatjuk és új kulcsokat készítünk hozzá. Szükség szerint az immobiliserből töröljük a régi kulcskódokat és újraprogramozzuk azt. A végeredmény többé-kevésbé ugyanaz, a régi elkallódott kulcsokkal az autó a továbbiakban nem nyitható és nem indítható. Költségeit tekintve ez a művelet minálunk az autó típusától és évjáratától függően 25-50 ezer forint közötti összeg lehet. Mivel a végső ár számos összetevő függvényében változik, ezért erre mindig egyedi árajánlatot adunk, pontos összeget ezért nem láthat itt, de nagy valószínűséggel a két véglet között meg tetszik majd valahol úszni.

A komplett zárgarnitúra cseréjével szembeni előnyök közül a legfontosabb talán, hogy ez hamar megy. Nem kell egy hetet várnia, amíg megérkezik az új zárszett, nem szükséges a gyárból külön költségek árán lekérni a programozáshoz szükséges kódokat, ezt mi mind saját hatáskörünkben meg tudjuk oldani. 

Anchor 3
bottom of page