top of page

Autózárak

javítása

...na meg minden ilyesmi,

Autózár felújítás

(nyilván nem mindet) 

Autók, motorok, lakókocsik, haszonjárművek és minden, ami gurul, repül, úszik vagy lebeg, és van olyan értékes, hogy megérje bezárni az ajtaját. Ezeknek előbb vagy utóbb elvész a kulcsa, avagy beleesik a kanálisba, elkopik, eltörik, ellopják. De ha mindezt megússza, a zár attól még simán csak tönkremehet. És merthogy a járművek zárai igen zord körülmények között, télen fagyban, nyáron forróságban, poros, koszos, nedves, redvás környezetben dolgoznak, előbb vagy utóbb tönkre is szoktak menni. Ilyesmit tudunk javítani, kulcshoz igazítani, pormentesíteni, tisztítani, újra lamellázni, felújítani.  Általában tudunk segíteni a szoruló, akadozó, elromlott zárakon, akár beletörött a kulcs, akár elkopott, vagy ha a zár egyszerűen megmakacsolja magát és nem akar többé elfordulni. Csinálunk kulcsot ajtózár, gyújtáskapcsoló, csomagtartózár vagy kód alapján.

Lejjebb tekergetve elolvashatja, mihez értünk. 

5.jpg

Autózárak és

javításuk

Gyújtáskapcsoló, ajtózár,

csomagtérzár, tanksapka

meg ilyenek

DSCF1951.JPG

Ha nem tudja mi ez, de érdekli mire jó,

olvassa el itt alant

Autókulcs készítés zár alapján

HA CSAK ZÁRA VAN DE KULCSA NINCS

Amikor már minden kulcsát elszórta, és ott áll megfürödve egy árva kulcs nélkül. 

 

Ha tönkrement az autózára, vett egy használt zárat a bontóban de kulcsot nem adtak hozzá.

Tovább...
3_edited.jpg

MITŐL ROMLIK EL EGY  AUTÓZÁR?

ÖNTŐL, NYILVÁN

Egy autózár általában két okból romolhat el.

 

Az egyik az, ha sokat használják, a másik pedig az hogy soha nem használják.

A használatból származó kopás természetes dolog, ezen nem sok magyaráznivaló van. Dugdossa, forgatja a minden nap a a kulcsot az ajtózárban és a gyújtáskapcsolóban, lassan elkopik a kulcs és elkopik a zár is. Ez ilyen.

Ha már nagyon akadozik a kulcsa, még időben gondoljon ránk, előbb utóbb végképp meg fog állni az a zár. 

Ha ügyesnek és tettrekésznek érzi magát, kiszerelheti a zárat, és behozhatja hozzánk. Álttalában egy napon belül visszakapja a megjavított zárát. 

 

Kevesebb önbizalommal rendelkező ügyfeleinket szeretettel várjuk autóstul, kulcsostul, zárastul. Előzetesen egyezetünk egy időpontot, Ön idegurul hozzánk, és kényelmesen ücsörögve megvárja, amíg megjavítjuk a zárait. Kiszereljük, felújítjuk, megjavítjuk majd visszaszereljük, olyan lesz mint az új. 

Két-három órát kell majd itt nálunk eltöltenie.  

Csomagtartó zár javítás

Nem működik az ajtózára, pedig soha nem is használta?

 

Nos, valószínűleg épp azért nem működik, mert sohasem használta. 

 

Szemléltetésére emitt egy példa.  Senki ne várja ettől a szegény zártól, hogy működjön, nem fog. És hogy ez minek köszönhető? A táviránytós központi záraknak, márpedig ma már mindenki távirányítós autókulcsot használ.

 

Ennek az autónak a csomagtérzárában kulcs talán sosem volt még, és a meredek hátfal meg amúgy is húzza magára a levegőt, ami viszi magával a vizet, koszt, port, szmötyit. A tartós nem-használat nem tesz jót a zárnak, a zárhengerbe bejutó sós víz és a kosz szépen összeáll és eggyé válik a zár alkatrészeivel. Ha pár év után megpróbálja kinyitni az addig sosem használt zárat, valószínűleg nem fog sikerülni.

Célszerű ezért ezeket időnként megmozgatni, és évente legalább egy alkalommal befújni valami zár spray-vel, vagy ilyesmi kegyszerrel. Rossz esetben csak akkor szembesül azzal, hogy a zárak nem működnek, amikor lemerül az elem és a távirányító nem nyitja az autót.

Ésszerű elébe menni ezeknek a dolgoknak. Olcsóbb és problémamentesebb karban tartani a zárat, mint az Autóklub szervizkocsijára várni, ha beüt a ménkű. Ha legközelebb az autója felé jár, dugja be a kulcsát a zárba és nézze meg, mi történik! Ha nem fordul, hozza el és segítünk rajta. 

Így zajlik egy autózár megjavítása
KÉT OPCIÓ KÖZÜL VÁLASZTHAT

A zárat hozza

Ön szereli ki és vissza a zárat.

Meg fog szenvedni vele.

 • Idetelefonál, elmondja, mi a gondja

 • Kiszereli otthon a zárat, vagy..

 • Kiszerelteti az autószerelőjével 

 • Behozza hozzánk, és itt hagyja

 • Vár rá 2-3 napot

 • Idejön, fizet, elviszi, beszereli, örül

Autózár javítás Izabella utca

Zártól és hibától függően 

10-25.000 forintot fog fizetni

A kocsit hozza

Semmi dolga vele,

mindent mi intézünk. Kiszereljük, megcsináljuk, visszaszereljük

 • Idetelefonál, elmondja, mi a gondja

 • Egyeztetünk egy időpontot

 • A megbeszélt időben idegurul a kocsijával

 • Megnézzük, megbeszéljük a részleteket

 • Elmegy sétálni 1-2 órát, vagy leül nálunk, ücsörög, olvas, unatkozik

 • Mi közben kiszereljük a zárat a kocsijából

 • Szétszereljük, megjavítjuk, felújítjuk

 • Visszaszereljük az autóba

 • Ön fizet, átveszi, örül

Zártól és hibától függően 

25-45.000 forintot fog fizetni

Anchor 2

HA ELVESZETT AZ AUTÓKULCSA
valahol az utcán

Na, szóval ment hazafelé, és arra még emlékszik, hogy a parkolóban bezárta a kocsit, aztán a kulcs hopp, eltűnt. Valahol a ház előtt elszórta, napok óta keresi de soha többé nem találja meg. Nyilván valaki megtalálta, felvette és hazavitte. 

Ön pedig három napja a pótkulccsal jár, és azóta is attól retteg, vajon ki találta meg a kulcsot és melyik éjszaka durrantja meg valaki az autót. Eleve szar a környék, tele van cigányokkal, az a köcsög szomszéd is mindig olyan furcsán néz, biztos sitten is ült, ezek pont így néznek ki, csupa tetoválás az alkarja, biztos ellopja majd a kocsit. 

Ha nagyon izgul, van megoldásunk a bajára, ez az autó zárainak átkódolása

Vagyis... Ön idecsörög, egyeztetünk egy időpontot amikor eljön hozzánk az autójával. 

Minden zárat kiszerelünk, szétszerelünk, majd a zár lamelláinak sorrendjét megváltoztatjuk. Az új kombinációhoz új kulcsokat készítünk, a továbbiakban már csak azok fogját nyitni a zárait. Az elveszett autókulcsot bárkia találta is meg, nem fogja tudni sem kinyitni, sem elindítani az autót.

 

 

A zárakat nem cseréljük ki, ha jól működnek.  Az átkódolással anyagilag jobban jár, egy teljes zárgarnitúra cseréje három-négyszer annyiba kerül, teljesen fölösleges cserélni őket. 

gyújtáskapcsoló javítás

HA HASZNÁLT AUTÓT VETT
és csak egy kulcsot kapott

Aztóta is azon izgul, hogy az eladó tartott-e meg magának egy kulcsot, mely segítségével az autót rögtön a vásárlás éjszakáján visszaszökteti magához. Erre persze van esély, de realitása nemigen van a dolognak. Furák az emberek, gyakran hülyék, de ritkán  ennyire bátrak. 

Szeretnék megnyugtatni mindenkit, ilyesmi nem nagyon fordul elő. Egy vásárlás után rögtön eltűnő autó tolvaja az nagy valószínűséggel az eladó lehet, ez a rendőrség számára is nyilvánvaló, a legkézenfekvőbb tehát őt elővenni. Nem jellemző tehát hogy ilyesmi megtörténik, én azt gondolom ennyire korlátolt ember csak kevés van, de ezt azért ne vegyék készpénznek. Az élet furcsa vicceket tartogat mindenki számára, szóval nincs kizárva, hogy előfordul.

Na de ha mégis nagyon izgulós típus, akkor jöjjön el és átkódoljuk az autózárait. 

Hogy biztosra menjünk, két megoldás adódik. A radikálisabb a komplett zárcsere, vagyis elgurulni egy márkaszervizbe, ahol a teljes zárgarnitúrát újra cserélik, új kulcsokat is programoznak az autóhoz, így már bizonyára nem lopható az vissza. A hátránya, hogy csöppet drága, két-háromszázezer  forint közötti végösszegre számíthatnak.

 

A másik, némileg költségkímélőbb módszer a zárak átkódolása. Ez esetben megmaradnak a régi zárszerkezetek, ám azokat kiszereljük, a belső összetételt megváltoztatjuk és új kulcsokat készítünk hozzá. A végeredmény többé-kevésbé ugyanaz, a régi elkallódott kulcsokkal az autó a továbbiakban nem nyitható és nem indítható. Költségeit tekintve ez a művelet minálunk az autó típusától és évjáratától függően 50-100.000 forint közötti összeg lehet. Mivel a végső ár számos összetevő függvényében változik, ezért erre mindig egyedi árajánlatot adunk, pontos összeget ezért nem láthat itt, de nagy valószínűséggel a két véglet között meg tetszik majd valahol úszni.

 

A komplett zárgarnitúra cseréjével szembeni előnyök közül a legfontosabb talán, hogy ez hamar megy. Nem kell egy hetet várnia, amíg megérkezik az új zárszett, nem szükséges a gyárból külön költségek árán lekérni a programozáshoz szükséges kódokat, ezt mi mind saját hatáskörünkben meg tudjuk oldani. 

autózár átkódolás

Autózárak átkódolása
Hogy ez mi ez és minek?

Dióhéjban ennyi: 

Szétszereljük az autózárait, és átalakítjuk, egy új kulcshoz, innentől a régi kulcs már nem fogja többé nyitni.

Hogy miért jó ez Önnek? 

Olcsóbb és gyorsabb mint a teljes zárgarnitúra cseréje.

 

 

Hogy mikor kell, azt lejebb elolvashatja. 

Anchor 1

Honnan lesz az új kulcs 
amihez a zárait átkódoljuk? 

Az új kulcsot mi készítjük el, vannak kifejezetten e célt szolgáló számítógép vezérlésű cnc marógépeink, és egy speciális adatbázisunk, tartalmazza minden autótípus kulcsának kódjait, egyedi méreteit és fogkiosztását. 

Az általunk legyártott új kulcsok így pontosan illeszkednek a zárhengerbe, méreteik századmilliméterre megegyeznek a gyári kulcsokéval. 
 

Gyakran előforduló autózáras nyűgjeik

Volkswagen gyújtáskapcsolók

 

Na és persze a legtöbb, 2005 és 2015 közötti gyártású Audi, Seat és Skoda konstrukció hibás gyújtáskapcsoló hibáját javítjuk. 

Ezek a bajok idővel a legtöbb ilyen gyújtáskapcsolónál előkerülnek egy tervezési következtében. A tervezési hiba, a porszem a gépezetben elsősorban mi vagyunk mind, itt Kelet-Európában. A mérnökök a tervezés során nem számolhattak azzal, hogy  itt ebben a kis gettónkban mi nem tíz évig használjuk az újonnan vett kocsikat, hanem tíztől harminc éves koráig hajtjuk a Németországban levetett használt romokat, amíg csak kifolyik a bele szegényeknek. 

Szóval az ezekben a gyújtáskapcsolókban lévő szabotázs elleni védelmet ellátó acél tüske pár év elteltével öntudatra ébred és a gazdája ellen fordul. Az alumínium öntvény  elreped, egy-két apró kis darab leválik róla, majd a napi használat során keringeni kezd a gyújtáskapcsoló belsejében, amíg csak nem talál magának egy kényelmes helyet ahol letelepszik. A zár eddig csak akadozik, néha nem lehet ráfordítani, máskor nem lehet visszafordítani, ám ettől a perctől kezdve végleg megáll, soha többé nem tudja bendítani, vagy épp leállítani.  

Végleges megoldást nyújtunk ezekre a bajokra a zár szétszerelésével és a hibás darab eltávolításával. Ahogy egy vesével is egész jól el lehet élni, ennek a hiányát sem fogja érezni, ezzel szemben a zárral soha többé nem lesz ilyen problémája. 

 

Itt talál minket

bottom of page