top of page

Autónyitás
fájdalommentesen

Bezárta a kulcsait?  Bejutna, de nem tud?

Kellemetlen dolog az ilyen.

Ne ragadjon téglát, se kalapácsot.

szóljon, beeresztjük!

Nem jó dolog az ilyesmi, tipródni a rohadék kocsi mellett a cekkerrel a kezében, hóban, fagyban vagy épp a kánikulában. A gyerekért lassan menni kéne az oviba, a munkából elkésik, a csomagtartóban lassan olvadozik a mirelit brokkoli, a magzatvize épp elfolyt, rémes rémes ez.  

Na de fontos lenne ilyenkor, hogy ne essen pánikba, az biztos hogy nem tesz jót. Külön jó ha még a motort is járva hagyta. Ne de ne izguljon, semmi oka rá. Ha az megnyugtatja, dugjon a kipufogóba egy krumplit vagy bármit amit talál, le fog állni a motor. . Nem fog tönkremenni tőle, semmi baja nem lesz. 
Ne verje be a szélvédőt, vegyen egy nagy levegőt és telefonáljon. Beengedjük a kocsijába. 

HOGY CSINÁLJUK?

Autót csak roncsolásmentesen nyitunk, vagyis nem zúzunk le, nem törünk be és nem fúrunk ki semmit. Autót nyitni épp ezért néha elég nehéz dolog, spéci szerszámok kellenek hozzá, szóval nem lesz nagyon olcsó, de azért nem fognak belerokkanni, ne aggódjanak. Nézzék a jó oldalát,  legalább bejutnak és haza tudnak menni.

Bármikor?

Nem, csak munkaidőben. 

Az éjjel-nappali ügyeletünket jó néhány éve felszámoltuk. Akkoriban még úgy gondoltuk pótolhatatlanok vagyunk.  Most már úgy gondoljuk, másnak is meg kell adni az esélyt hogy gyarapíthassa a tapasztalatait. 

Ezért hétvégén és este hat után már sajnos nem számíthat ránk.

 

Image by Serge Kutuzov

MEDDIG TART? 

Sok mindentől függ. 

Többnyire meglepően gyors, öt-hat-nyolc perc. Ezt nem is nagyon szokták szeretni, túl kevés munka túl sok pénzért. Egy csomó célszerszámunk van erre, velünk van a szaktudás és néha jól jön egy kis szerencse is. Átlagban fél óra, ritka és nagyon rossz esetben két óra is lehet. Nem szeretjük feladni de volt már rá egy-két példa. Ilyenkor nem kell fizetnie.  

MENNYI LESZ MESTER?

Változó.

Legtöbbször 25-35.000 Ft közötti összeget kell fizetnie az autója kinyitásáért. 

Image by Sneaky Elbow

Ön csinálná?

Szeretne spórolni? Háááát... Csinálja!

Azért néhány dolgot tartson szem előtt: 

A zár kinyitásához célszerszám kell. Ha ön nem záras és nincs célszerszáma úgy lényegesen nehezebb dolga lesz. Hajcsattal ne baszkurálja, mert beletöri és csak rosszabb lesz a helyzet. Mondhatnám úgy is hogy lehetetlen, de nem akarom kedvét szegni. A teniszlabdás trükköt ismeri? Na az nem működik, hagyja békén szegény labdát. 

 

Szóval..  Először is hív egy lakatost, az Autóklubot, a szerelőjét a Sanyit. Sem az Autóklub, sem a Sanyi nem tudnak kulcsot csinálni a kocsijához, de kinyitni azt még talán igen. Talán. 

Rosszabb esetben a Sanyi kinyítja az ablakot egy téglával. Elindulni még ezután sem tud, viszont így már bezárni sem tudja az autót, így nem hagyhatja azt magára.

Sanyi jó esetben le tudja faragni vésni barmolni a kormányzárat, és talán nem teszi tönkre, de így már legalább lehet vontatni az autót. Apropó, vontatókötél ven?

Ha a kulcsa immobiliseres volt, akkor hiába barmolták szét a kormányt, az autó beindulni még nem fog.

Ha a kormányzárat mégsem sikerülne hatástalanítani, akkor nincs mese, jöhet a trailer, irány a márkaszerviz!

 

A márkaszerviz megrendeli a gyári kulcsot, ez röpke egy hét alatt megérkezik, addig tetszik villamossal járni. A kulcsot felprogramozzák, ha szükséges a tönkretett gyújtáskapcsolót kicserélik, a betört ablakot pótolják.


Ez eddig, száz-kétszázezer forint. Rossz esetben ötszáz. Ezer! Forint! Gondolta volna? Tartsa észben!

 

Ha van ennyi fölösleges készpénze, akkor ne habozzon, álljon neki a dolognak. 

Ellenkező esetben hívjon és kérjen egy árajánlatot tőlünk.

bottom of page