top of page

Kicsit rólunk

Üdvözlöm, a nevem Szőcs Ádám Dávid. 1978-ban születtem, pesti gyerek vagyok. Huszonnégy éve vagyok a záras szakmában. Diákként csöppentem bele, egészen véletlenül. 1999-ben részmunkaidőben kulcsmásolónak szegődtem a Zárkirályhoz. Mindennek az alapját, amit jelenleg tudok a kulcsokról, ott szereztem meg. Eszem ágában sem volt ezen a pályán maradni, cseppet sem érdekelt a kulcsmásolás. Zsebpénzemet szerettem volna kipótolni egy kis mellékes keresettel. Elektroműszerész tanoncként nem is terveztem, hogy hosszabb időt töltök majd el ebben a szakmában. Először kulcsmásolóként és eladóként,  később zárszerelői  munkát  végezve  volt  alkalmam egyre  több ismeretet,  tapasztalatot összegyűjteni.

Egyre szívesebben végeztem, megszerettem, ma pedig már - ha túlzásnak is hangzik - szenvedélyesen űzöm a szakmám, élvezem a kihívásokat, amik elé állít és kedvemre van, ha megoldást találok azokra.

Némi misztikum övezi a kulcsos/záras szakmát, sokakat érdekel mitől, hogyan működnek a zárak, mik a gyenge pontjaik, mi is zajlik le pontosan a bonyolult szerkezet belsejében abban a pillanatban, amikor az oda illő kulcsot elfordítjuk. Nem titkolom, örömmel birtoklom az ismereteket, melyeket a legtöbbek nem, szeretem látni a megdöbbenést az arcokon, amikor kulcs nélkül nyitom ki feltörhetetlennek vélt zárukat. Persze azért erre nem minden esetben vagyok képes. Természetesen  képességeim behatároltak, tudásom sem végtelen, sőt, manapság a cég vezetése mellett már egyre kevesebb időm jut arra, hogy ennek a hobbinak éljek.

Távolról sem gondolom úgy, hogy eljöhet az a pont, mikor már nincs több megtanulni való, éppen ezért is megragadok minden  alkalmat, hogy új ismereteket gyűjtsek, szaktudásom gyarapítsam és mindig megfeleljek az újabb és újabb technológiák által támasztott kihívásoknak. Szeretek tanulni, fejlődni, kutatok, keresek minden információt, ami szakmai fejlődésemet szolgálja. A menet közben szerzett tapasztalatokat a magam s az ügyfeleim előnyére fordítom.

Hogy ezt  érdemben tehessem, idestova húsz éve megalapítottam saját cégemet. Egy olyan barátságos hangulatú, hagyományos jellegű üzletet képzeltem el, ahol minden betérő udvarias kiszolgálásra, szakértelemre számíthat és méltán nevezhetjük igazi, békebeli zárboltnak. Szaküzletemnek, mely egyben zárszerviz és kulcsmásoló műhely, a Kulcslyuk nevet adtam.

 

Célom, hogy még a legapróbbnak, leglehetetlenebbnek tűnő problémára is megoldást találjak, ezért ha másolhatatlan kulcsa vagy javíthatatlannak mondott zára lenne, mellyel azelőtt máshonnan eltanácsolták, keressen fel bátran, igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni Önnek. Ami másnak nyűg, az nekem kihívás, amit sehol sem javítanak, azt mi megpróbáljuk helyrehozni. Persze nem mindig sikerül, mi sem vagyunk mindenhatóak, de azért amiben látunk némi lehetőséget, annak adunk egy esélyt. A mai világban egyre kiélezettebb az üzleti verseny, újabb és újabb cégek alakulnak, üzletek nyílnak, és csak a legjobb szolgáltatást nyújtók, a versenyképes árakat kínálók maradhatnak talpon. Ennek a "véres" küzdelemnek hosszú távon a vásárlók lesznek nyertesei, a tendencia tehát jó. A gyakorlat azonban egyelőre mégsem ezt mutatja, valahogy a kereskedelemben elveszni látszik a legfontosabb résztvevő: Az ügyfél.

Hiába, sokan deklarálják, hogy céljuk az ügyfél-elégedettségi mutatók egekbe tornászása, kápráztatnak el minket csillogó üzleteikkel, nyújtanak mindenre kiterjedő szolgáltatásokat, a plázákban és "megastore"-okban ritkán találunk szakmáját értő eladót, aki kérdéseinket pontosan és szakszerűen megválaszolná, eligazítana vagy tanácsot adna. Helyettük maradtak az árufeltöltők, unatkozó eladógépek, akik képzés és tudás híján hathatós segítséget nem tudnak nyújtani, legfeljebb a cédulán feltüntetett gyártói információt tudják nekünk felolvasni. Nem hibáztatom őket, e hiányosság nem az ő hanyagságuk, hanem alkalmazóik kizárólag profitorientált gondolkodásmódjából ered. Jártomban-keltemben én is vásárlói szemszögből szemlélem az engem kiszolgálókat és nem tetszik, amit látok. Eltűntek a hagyományos kiskereskedők, boltok, ahova az ember azzal a biztos tudattal ment be, hogy meghallgatják problémáját, foglalkoznak majd vele, megkapja, amit keres, de ha nem, útba igazítják, elmondják neki, hol szerezheti be a keresett portékát vagy szükség esetén alkalmazására tanácsot is kap. Vagyis ahol barátságos környezetet talál, segítőkész kereskedővel.

Ezt az űrt szeretném pótolni, noha apró kis fogaskerék vagyok csak, e pici résszel szeretnék hozzájárulni ahhoz a törekvéshez, hogy lassan visszatérjen egy olyan világ, amelyben a szolgáltató és az ügyfél partnerként tekint egymásra. Szeretnék olyan világban élni, ahol mindenki azt csinálja, amihez ért. Sajnos ma ugyanis mindenki mindent csinál, elég, ha elhiteti magáról, hogy szakértője.

 

Ez utóbbinak köszönhetően rengeteg selejtes munkával találkozom, megtévesztett vevővel, csúcsminőségűnek hazudott hitvány bóvlival, kétes tudású szerelők által beszerelt silány szerkezetekkel, melyet pár hónapnyi használat után kénytelenek kihajítani. Szerencsére azért ennek a szakmának is bőven vannak becsületes, tisztességes képviselői, tevékenységemmel az ő táborukat szeretném erősíteni.

Napi munkámat négy kollégámmal együtt végzem. Dolgozunk azon, hogy egy,  a hagyományos kereskedelem mércéjével mérve is színvonalas, versenyképes, barátságos üzletben tehessünk eleget vásárlóink igényeinek. Usák Attila kollégám a finommechanikai  munkákért felel,  kulcsmásolás,  zárjavítás, vezérkulcsos rendszerek készítése a fő feladata. Attilával tizenhét éve dolgozunk együtt. Sztanisics Tamás a helyszíni munkákat, ajtónyitást, hevederzár szereléseket végzi. Tamás lassan tizenkét éve van velünk.  Deák Roland az elektronikai feladatok specialistája, autókulcsok másolását és programozását végzi, ügyesen javít távirányító elektronikákat és fejt meg immobiliser kódokat immár tizenegy éve.  

Rudolf Alíz a legfiatalabb köztünk, tizedik éve rendez, szervez, levelez,  adminisztrál, számláz, felszólít, behajt és veszi le azokat a nyűgöket és terheket a vállunkról amikkel mi fiúk utálunk foglalkozni.

Szeretem a csapatomat, ügyesek, szorgalmasak és jól értenek ahhoz amit csinálnak. Szakértelmükkel és kemény munkával járulnak hozzá ahhoz, hogy munkánkat minél magasabb  minőségben végezhessük és segítenek abbeli törekvésemben, hogy cégem jó híre minél messzebb érjen el.

 

Szakmai ismereteinket, eszközeinket, gépparkunkat folyamatosan fejlesztjük.  Elsődleges feladatunknak azt tartjuk, hogy  ügyfeleink legnagyobb megelégedésére tevékenykedjünk, ezért termékkínálatunkat a felmerülő  igények  figyelembevételével időről-időre bővítjük, szolgáltatásaink palettáját szélesítjük. Készletünkkel nem vehetjük fel a versenyt a nálunk nagyobb szakáruházakkal,  igyekszünk azonban minden, még a legapróbb igényt is kielégíteni, ezért rendelhet bármily csekélységet is, megpróbáljuk beszerezni azt Önnek!

Nem kockáztat sokat, a tévesen vásárolt árut kicseréljük, ha szükséges, visszavesszük. Itt a pénztártól való távozás után is van lehetőség reklamációra, hiszen azért működünk, hogy segítsünk, nem csak hogy elpasszoljuk az árut valahogy. Ha nem tetszik, amit vett, elnézte a méretet, kiderült, hogy nem erre van szüksége vagy egyszerűen csak meggondolta magát, hozza vissza bátran amit vett, visszaadjuk a pénzét. Tesszük ezt annak reményében, hogy legközelebb is minket tisztel majd meg vásárlásával. Ez a mi hosszú távú befektetésünk Önbe, mely, azt reméljük, megtérül majd, miközben Ön is szívesen tér majd vissza hozzánk. Szeretnénk tudni, hogy mindenki, aki betér üzletünkbe elégedetten távozik és sorolhatjuk rendszeresen visszajáró ügyfeleink közé, aki kérdésével, óhajával mindig bizalommal fordul felénk.

 

Köszönöm, hogy elolvasta bemutatkozó üzenetemet, s egyben előre köszönöm bizalmát.

 

Bármely kérdését vagy véleményét szívesen fogadom és válaszolom meg e-mailben vagy telefonon.

 

Kulcslyuk zárszaküzlet és szerviz Budapest
bottom of page