Mi az hogy immobilájzer?

Röviden? 

A kocsijának a kulcsának a fogantyújában van egy elektronikus jeladó. Hívjuk chipnek. Ha az onnan hiányzik vagy elromlik akkor nem indul az autó. Ha meg ott van és működik akkor indul. Kb. ennyi.

Ha szeretné, tudunk önnek ilyet csinálni, pótolni, programozni satöbbi.

Hosszan? 

Áttekintés, kis bevezető, érdekesség csupán, magyarázom, mert épp ráérek. 

 

Szóval az immobiliser, a személy és teherautók, motorkerékpárok védelmére kifejlesztett elektronikus lopásvédelmi rendszer. A tévében már biztos rengetegszer láttak ilyesmit, egy autó minimális elektronikai ismeretek birtokában percek alatt meglovasítható. A kormányzár eltörése után már csak némi drótozgatás kell csak,  az ember összeérint egy két drótot, jön a szikra mint kötelező dramaturgiai elem és az autó már be is indult.

Végtelenül egyszerűnek látszik. Így volt ez a kilencvenes évek elejéig, amikor is a biztosító társaságoknál betelt a pohár, és Allianz csoporttal az élükön macerálni kezdték az európai autógyártókat egy új, elektronikus lopásvédelmi rendszer kidolgozására.

Az ötlet távolról sem új, a szabadalmat még 1919-ben jegyeztette be George Evans és Edward Birkenbuel. 

Európában az 1995-ös modellévtől kötelező jelleggel alkalmazták ezeket minden autótípusban. Ha nem tudja, hogy a kulcsa el van-e látva ilyen transzponderrel, elég ha a gyártási évet tudja, és kezében a válasz. Manapság már nagyon kevély olyan autó fut az utcákon ami nem védett ilyen rendszerrel, az autók legnagyobb részének kulcsa transzponder chipet, vagy közkedveltebb nevén immobiliseres chipet tartalmaz.

Az autógyártók számos különböző rendszert hoztak létre, a legelterjedtebb ezek közül a kulcsba épített rádiófrekvenciás transzponder. Ez a kulcs fejében rögzített chip, mely a gyújtáskapcsolóra erősített olvasó antennán keresztül az autó fedélzeti számítógépével kommunikál. A kulcs elfordításakor az autó kiolvassa a chipben tárolt adatot, és ha ez megfelel, engedélyezi az indítást. Ha a vevő nem érzékeli a jelet, az indítást blokkolja, lehetőség szerint több ponton is. A chip a tápellátást gyújtáskapcsoló körüli tekercsből nyeri. Nincs vele dolga, passzív elem vagyis nem kell benne elemet cserélni, nem is nagyon romlik el, igazából a legtöbb ember azt sem tudja hogy van a kulcsában egy ilyen kütyü. 

A franciák természetesen megint különcködtek kicsit, a Renault egyes korai típusait infra-vörös jeladóval ellátott távirányítóval látták el. Az elgondolás épp nem rossz, ám nem is jobb mint a többiek ötlete. A megvalósítás viszont nem lett túl sikeres, ebbe mélyebben itt nem mennék bele, a Renault kulcs sztori megérne pár misét, de néhány éjszakánként felsíró Mégane, Laguna, Clio, Twingo ésThalia tulajdonos, aki csak alkalmanként tudja beindítani autóját sokat tudna mesélni. 

üzletünkben azonnal tudjuk másolni, vagyis a hozott kulcsról másolatot készítünk, a kulcs fejébe integrált chipet pedig ugyanúgy, a minta alapján programozzuk fel. A művelet mindössze néhány percig tart csak, az autó nem szükséges hozzá. Az 1998 után gyártott autók immobiliser rendszere ennél bonyolultabb, a kulcs által tárolt kód ezeknél titkosított, azokat ilyen egyszerűen másolni nem lehet. Ezen esetekben gépjármű diagnosztikai műszerünkkel illesztünk kulcsokat az autóhoz. Ehhez a művelethez szükség van az autóra, és annak összes működő kulcsára is, a másolás tehát kicsit bonyolultabb és tovább is tart. Fontos, hogy rendelkezésre álljon még az autó LOGIN vagy másképpen PIN kódja is. Ez a rádiótelefonokéhoz hasonlóképpen egy négy, hat, nyolc vagy tizenkét számjegyű kód lehet, melyet az autó vásárlásakor a kereskedő az autó kulcscsomójára illesztett bilétán ad át vagy a szervizkönyvben rögzítik azt. Ha hiányzik, bármelyik márkakereskedőnél lekérhető, az alvázszám és személyi azonosító iratok bemutatása után. A PIN kód nem minden típushoz szükséges, tehát ha nincs ilyenje, az még nem biztos, hogy baj.

A transzponderes rendszer az autótulajdonosnak jó, láthatatlanul és többnyire üzembiztosan működik, a mezítlábas autótolvajoknak elveszi a kedvét az autótolvajlástól. Arra ott vannak a profik.

 

Autót persze azóta is lopnak, a probléma tehát nem oldódott meg véglegesen, de az új technológia kihívás elé állította a kulcsmásolókat. Immobiliseres kulcsot másolni ugyanis nehéz, esetenként nagyon nehéz, sőt alkalmanként lehetetlen. Gyakran nehezebb, mint ellopni egy autót. Utóbbiban nincsenek tapasztalataim. Az immobiliser rendszerek első megjelenésük óta sokat fejlődtek, mára már a sokadik generáción vagyunk túl, és ez a fejlődés nem is fog alábbhagyni.

Így tartunk nyitva:

 

 Hétfőtől péntekig: 9 - 18 h 

Szombatonként: 9 - 13 h 

Budapest, 1077 Izabella utca 35.

Üzlet: 342-01-54

Egyik mobil: 0620-427-3600

Másik mobil: 0620-454-5105

email: info@kulcslyuk.hu

  • facebook-square

© 2021 Kulcslyuk zárszaküzlet és szerviz  -  Minden jog a miénk. Ne lopjon el innen semmit!