top of page

egy kis segítség zárbetét méret választáshoz

Menjünk lépésenként:

- Keresse meg az ajtót

- Nyissa ki az ajtót 

- Térdeljen le

- Nézzen rá a zárra

- Valami olyasmit fog látni mint itt jobbra

A legjobb amit most tehet, ha kiveszi a zárat és úgy méri meg. 

Középen a zárnyelv alatt lát egy rögzítő csavart, az fogja a zárbetétet. A mi képünkön kettőt is lát, az alsó az amit Ön keres. Innentől fogva két módon is eljárhat.  Megmérheti a zárbetétet beszerelt állapotában ám ezt nem javasolnánk, ajtóba beszerelve könnyű elmérni, elég csalóka tud ám lenni, egy fél centit simán téved az ember. Mi is szoktunk. 

Szóval ha jót akar, ne vacakoljon, vegye ki azt a zárat. Egy csavarhúzó és pár perc kell csak hozzá, nem fog belehalni, nyugi. Amikor cseréli, úgyis ki kell majd venni, legalább gyakorolja a műveletet.

Itt lent, látja a sárga csavart a zárnyelv alatt? Azt kell kicsavarnia. A csavar nem biztos hogy Önnél is sárga, de mindig az alsó zárnyelv alatt van. Vegye ki, dugja be a kulcsot a zárba, fordítsa el a kulcsot kisit valamelyik irányba és húzza erősen. Ha nem jön akkor a másik irányba fordítsa és úgy húzza. Ki fog az jönni onnan. 

Cilinderzár vagy zárbetét kiszerelés ajtóból

A zárbetétnek nem csak a teljes hosszára van szükségünk, hanem a külső és a belső oldal hosszára külön-külön. 

zárbetét cilinderzár méret választás

Nézze csak, az A és a B oldal kell nekünk. 

Az alapméret 30 milliméter oldalanként, vagyis a normál zárbetét hat centi hosszú. 

A legtöbb gyártónál 5 milliméteres ugrásonként követik egymást a méretek, tehát a következő méret a 35 mm, aztán 40, 45, 50, és így tovább. 

Középen azt a forgó izét is bele kell mérni, pontosan a rögzítő furat közepéig.

Könnyen lehet, hogy a méret nem 30-ra hanem 31-re végződik. Ne foglalkozzon vele, néhány gyártó egy milliméterrel hosszabbra méretezi a betétjeit, nincs jelentősége. 

Ha mégis az egyszerűbbik megoldást választaná és az ajtóban mérné le a zárbetét hosszát akkor valahogy így járjon el.

biztonsági zárbetét méret

A zár nyelve alatt talál egy rögzító csavart. Attól számítva kifelé és befelé is mérje meg a zárbetét hosszát. A cimkét, címet, takaró pajzsot is számolja bele.  Egy-két milliméter eltérés nem számít, azon nem múlik semmi. Ügyes legyen! 

bottom of page