Ha az utolsó kocsikulcsát is elveszítette...

Benne van a lekvárban!

 

 Azért ne essen kétségbe, ez nem olyan nagy dráma, mindig van megoldás.

Szóval mit tesz az ember, amikor elhagyja a kocsi utolsó kulcsát is?

Őrjöng, toporzékol, szidja a kormányt, magát, pánikba esik és alkalmi autótolvajokat vizionál, ráfekszik éjszakára a motorháztetőre. Elrejtené egy fizetős parkolóba, ha vontatni lehetne, vagy csak legalább ha ki tudná nyitni valahogy.

Aki nem szeret gondolkodni, az ilyenkor fog egy nagyobb követ és beveri az ablakot. Idővel aztán maga elé húz egy számológépet, felcsapja a Google-t és elkezd összeadni. Amikor már túl késő, akkor sincs még késő. Csak baromi drága lesz. Én szóltam előre, mindig azt szajkózom, hogy csináltassanak pótkulcsot,  de rend szerint nem hallgatnak rám. 

 

 

Most hogy ezt tisztáztuk, lássuk mi a teendője. 

 

Felsorolnám azokat a dolgokat, amiket nem nagyon kéne tennie.

ne essen pánikba

Amúgy minden oka megvan rá, de a helyzeten most nem segít, úgyhogy ne csinálja. A probléma megoldható, a kocsit nem kell kidobni a kukába. Ha fizető övezetben áll az autója, akkor igen, fizetnie kell a parkolásért. Rendszerint túlizgulják ezt a kérdést pedig napi 1500-2000 Ft-ról van szó. Nem dől össze a világ. Igen, lehet hogy egy-két napig busszal fog majd járni, de ne aggódjon, túl fogja élni. Szóljon és megcsináljuk a kulcsát és holnap vagy holnapután már megint járhat majd vele. Nincs miért izgulni.

ne törje be az ablakot

Mégis mi a terve, mi lesz, ha bejut majd a kocsiba? Mit fog ott bent csinálni? Ha betöri az üveget, egy csomó kárt okoz, és már bezárni sem tudja, tehát nem hagyhatja magára, ott kell állnia, amíg a gond megoldódik. Ha két nap kell hozzá, akkor két napig fog ott állni. Tényleg ezt akarja?

ne macerálja a zárakat

Ha még nem csinált ilyet, inkább ne erőltesse, csak kárt okozhat bennük. Ha nem ért hozzá és nem tudja, mit kell csinálni velük, hagyja békén őket. Én igazán nem akarok megbántani senkit, na de tényleg... Ha értene hozzá, és házilag meg tudná csinálni, nem minket olvasgatna itt. Végképp ne fúrja, barmolja, roncsolja szét őket. Ha ép a zár, tudunk hozzá kulcsot csinálni, ha be van zárva, akkor is. Ha tönkreteszi, akkor már nem tudunk mit kezdeni vele. 

 

Ki tudjuk nyitni a kocsiját roncsolásmentesen nyugi, nem lesz semmi baja. Ha ki tudja szerelni sérülés nélkül, tegye, ha nem, hagyja azt ott békén. Mi nem járunk bontóba zárat keresgélni, tehát Önnek kell majd.

ne induljon el új zárakat venni

Nem kell új zár, jó lesz a régi is, ne cserélgessen dolgokat fölöslegesen. Rámegy a gatyája is és még mindig nem lesz jó.

Csak akkor induljon el a bontóba bevásárolni, ha pontosan tudja, mire van szüksége, és be is tudja majd szerelni. Nem biztos, hogy a bevált autószerelője segíteni tud. Persze azért kérdezze meg, hátha, de nem valószínű, hogy megoldja. Nem azért mert dilettáns, hanem mert ez nem egy klasszikus autószerelői munka, nem szoktak érteni hozzá. Az autószerelő az autószereléshez ért. Ez zárszerelés. Ahhoz a zárszerelő ért. Bízza olyanra, akinek ez a szakmája, az meg fogja tudni oldani.

ön nem hülye

"Sok ilyen hülye van mint én?"

 

Szinte kivétel nélkül mind megkérdezik ezt tőlünk. Nem, azért mert elvesztette a kulcsait Ön még nem hülye. Ettől függetlenül persze még lehet hülye, de az most nem tartozik ide. Ugye nem gondolja, hogy mi még sosem hagytuk el a kulcsainkat? Ez nem intelligencia kérdése, ez tisztán pech.

Nem gondoljuk, hogy Ön hülye. Ön ügyfél, a problémája meg nekünk feladat. Szeretni fogjuk.

Legyünk túl a nehezén, a  legelső kérdésük mindig az:

 

Mennyibe fog ez most kerülni!?!???!! 

Nos, nagyjából 40-70.000 Ft-ot fog fizetni.

De hogy lesz Önnek autókulcsa?

 

Mindenképpen megoldjuk, csak a hogyan változik.

Kétféle módon tudjuk pótolni a kulcsát

válasszon

  • milyen márkájú az autója

  • milyen típusú az autója

  • mikori évjáratú az autója

  • és hogy hol van az autója 

 

Ez így nagyjából elég, ezek alapján már meg tudjuk mondani, megoldható-e, milyen kulcsot tudunk készíteni, meddig tart majd és hogy mennyibe fog kerülni. 

Ha nem akar szerelgetni és rohangálni, akkor csak egy helyszínt és időpontot kell megbeszélnünk. Valamelyikünk kiszáll Önhöz és az autójához, roncsolásmentesen kinyitja. Ablakot nem törünk be, ajtót, zárat nem rongálunk meg. Minden olyan marad, amilyen volt. 

Kiszereljük valamelyik zárat (ha szükséges), ez alapján elkészítjük az új kulcsot, aztán már csak programozzuk az immobilisert, esetleg a távirányítót, ha azt is szeretne és kész. Ennyi az egész, Ön fizet, és mindenki mehet a dolgára. 

Nem minden esetben tudjuk a kulcskészítést helyben megoldani, ilyenkor az autót bezárjuk, a kiszerelt zárat és az immobilisert elhozzuk. A kulcsot ez esetekben a  műhelyünkben gyártjuk le, és lehetőség szerint még aznap visszavisszük, visszaszereljük. 

Az egész művelet megkezdése előtt valahogy mindenképp igazolnia kell, hogy Öné a kocsi, vagy legalábbis jogosultan használja, tehát kérünk egy forgalmit, személyit, adásvételit ilyesmit.

Ja, még egy dolog, Budapesten kívülre nem nagyon megyünk. Ha nagyon nagyon nagyon ügyes és rá tud venni valahogy, akkor esetleg talán lehet róla szó. De ha lehet, inkább ne kérjen tőlünk ilyet. 

Inkább elhozná a zárat?

Szuper, részünkről ez is teljesen jó. Értékeljük a vállalkozó kedvét és elszántságát. Ha szeret barkácsolni, akkor az is jó megoldás ha kiszereli a kulcs elkészítéséhez szükséges dolgokat és elhozza azokat nekünk. Valamelyik zárat kell kiszerelnie és az immobiliser vezérlőjét. Ez utóbbi lehet kicsi vagy nagyobb, többnyire egy doboz valahol a műszerfal alatt, de lehet maga a kilométeróra is vagy a biztosítéktábla. 

Ezeket kigyűjti a kocsiból és behozza az üzletbe. Postán is küldheti ha messzebb van, majd visszapostázzuk ha kész. A kulcs elkészítésére egy-két napot szoktunk kérni, ez persze mindig változhat, lehet egy óra is. Sok mindentől függ, hogy meddig tart, de nem kell heteket várnia.

 

Ha így tesz, megspórolja a kiszállási díjunkat, ez esetben 25-35.000 Ft körül lesz majd a kulcspótlás ára.

Mondja meg, milyen autója van és adunk egy pontos árat és ha érdekli, küldünk pár fotót arról amit ki kell bányásznia, elmagyarázzuk azt is, mit honnan szereljen ki.

Spórolunk Önnek egy kis időt és macerát, csak annyi kell hozzá, hogy mielőtt szerel, kérdezzen! 

Az általunk elkészített kulcsot nem kell már programozni, azt megcsináljuk itt helyben, csak visszaszereli a cuccokat és máris járóképes a kocsija.

 

Ilyesmiket kell majd kiszerelnie. 

 

Először is szedjen össze pár adatot a kocsijáról.

Tudnunk kell hogy:

Jó, ez így nem lesz nehéz.

Elmagyarázom, hogy megy a kulcskészítés a gyakorlatban, biztos kíváncsi rá.

 
 

Így tartunk nyitva:

 

 Hétfőtől péntekig: 9 - 18 h 

Szombatonként: 9 - 13 h 

Budapest, 1077 Izabella utca 35.

Üzlet: 342-01-54

Egyik mobil: 0620-427-3600

Másik mobil: 0620-454-5105

email: info@kulcslyuk.hu

  • facebook-square

© 2020 Kulcslyuk zárszaküzlet és szerviz  -  Minden jog a miénk. Ne lopjon el innen semmit!