zárbetéteink

VÁLOGASSON KEDVÉRE

A zárbetét az ajtó lelke. Ezt mondják. Ne higgyen nekik. Japp, ne ezen spóroljon, vegyen jó zárbetétet, legyen biztonságos és legyen tartós. De ne várja a zárbetéttől hogy az védje meg a lakását a betöréstől mert önmagában egy zárbetét erre alkalmatlan. Fontos a környezet, az ajtó amiben a zár van, a zár amiben a betét van. 

Ha egy panel lakás ajtajában lévő vacak zárba tesz egy szuperbiztonságos zárbtétet, nyegven-ötvenezer forintot dob ki az ablakon. Ebből az összegből két évnyi lakásbiztosítás is kijön, már azzal is sokkal jobban jár. 

Image by JuniperPhoton

Néhány fontos kérdés, mielőtt böngészni kezd

Tudja-e, hogy milyen méretre van szüksége?


Nem mindegy, hogy mekkora. Pont olyat kell vennie, ami nem lóg ki az ajtó vagy a cím síkjából, és beljebb sincs. Ha kilóg, letörik, betörnek, elviszik a Ming-vázát és a betétkönyvet. Ha beljebb van az ronda és nehézkes a használata. Szóval vegye ki és mérje le a meglévőt. Mérheti az ajtóban a helyén is, de az gyakran csalóka, könnyű elszúrni. Inkább vegye azt ki onnan, jobban jár. Ha nincs zár az ajtóban, hát kénytelen lesz az ajtót megmérni. Tehát a lényeg: A zárbetétnek nem a teljes hosszát kell mérnie, az nem elég. A külső és belső oldal hossza külön-külön kell, vagyis a középen lévő rögzítő furat közepétől mérje jobbra vagy balra, kifelé vagy befelé, ahogy tetszik. zárbetét méret választás Az alapméret a teljes hosszra értve 60 mm, vagyis az alap zárbetét 30-30 mm hosszú. Ennél rövidebbet nemigen kap, ennél csak hosszabb lehet. Vannak kivételek, de ebben most ne merüljünk el. A méretek 5 milliméterenként követik egymást, vagyik a következő méret fél centivel hosszabb mint 30 mm. Lehet tehát egy zár 30-35-ös, 30-40-es, 30-45-ös. A másik oldal mérete ugyanígy növekszik, vagyis vehet 35-35-ös, 40-40-es, 50-50-es zárat, továbbá vehet 35-40-est, 40-55-öst, akármilyet, amekkora csak kell.
Tudja, hogy kell lemérni? Kattintson és segítünk


cilinderzár zárbetét méret Fogjon egy centit és mérje le a két oldalát külön külön. Fél centis méret emelkedések vannak, valószínűleg nullára vagy ötre végződő számokat fog kapni. Ha nem az se baj, csak pontosan mérje meg. Cilinderzárat ajtóban mérni csöppet nehéz, mi is elmérjük néha, úgy elég csalóka a dolog. Legjobb ha kiszereli és úgy méri meg, az a biztos. Tudom, akkor nem lesz zár az ajtóban, nem baj majd visszateszi. Pár perc az egész és a zárcseréhez amúgy is ki kell szerelnie, akkor meg nem mindegy mikor csinálja? Na, munkára!
Azt tudja, hogy kell ki és beszerelni? Megmutassuk?


Nem lesz nehéz dolga, egy csavarhúzó kell csak, semmi más. A zárbetétet a zárszerkezetben mindig egyetlen csavar tartja a helyén, és mindig az ami az alsó zárnyelv alatt van közvetlenül. csak azt kell kicsavarnia. Nézze csak, fotóztunk magának egyet, itt lent van egy bevésőzár és a betétet tartó sárga csavar. zárbetét kiszerelése Azt a sárga csavart tekerje ki aztán dugja be a kulcsot a zárba és fordítsa el picit. Nagyjából egy negyed fordulatot, még annyi sem kell. Úgy már ki tudja majd húzni a betétet az ajtóból. Hogy jobbra vagy balra kell fordítani azt most nem tudjuk, változó. Próbálja meg így is meg úgy is, az egyik irány jó lesz.
Melyiket vegyem? Melyik a legjobb?


Ne keresse a legjobbat, nem fogja megtalálni. Nincs olyan hogy legjobb. Vegyen olyat, ami elég jó. "A zárbetét az ajtó lelke" Olvastam valahol ezt a marhaságot. Ne higgyen neki, egyáltalán nincs így. Japp, az fontos hogy biztonságos és jó minőségű zárbetétet válasszon de nem szabad azt hinnie hogy egy ötvenezer forintos zárbetét megvédi a lakását a betörőktől. Nem fogja. Lehet bármilyen szuper betétje, ha belerúgnak egy baromi nagyot az ajtóba akkor a zárnyelv kiszakad a tokból és már bent is vannak, egy percet sem fognak vacakolni a zárbetéttel. Szóval csak válasszon valamit ami megbízható és nem olyan könnyű kinyitni, de ne lőjön túl magasra, tényleg nem csak ezen múlik. Ugorjon be hozzánk, nézze meg mind, mi pedig segítünk néhány tanáccsal. legjobb zárbetét Ja és ne spóroljon! A zárat öt-tíz-tizenöt évre veszi, az a cucc addig fog vigyázni a lakásában felhalmozott holmijaira, házimozikára, befektetési papírjaira, ékszerekre meg mittudomén mit őrizgetnek még maguk otthon. Húszezer forint egy zárbetétért nem sok pénz, az nem drága. Ha tíz évre lebontja az árát, rá fog jönni, hogy egy jó zár sem drága, egyáltalán nem az. Cigire vagy koncertjegyre is elkölt egy hónapban ennyit. Az telefonja is volt vagy... Mennyi volt, NEGYEDMILLIÓ FORINT??? Anyám! Vegyen normális zárat akkor.
Találtam a sufniban egy betétet, de kicsit kilóg. Az nem baj?


De, nagyon is baj, ne lógjon ki! Ha beljebb lóg az nem olyan vészes, legfeljebb mecerás lesz mindig megtalálnia a kulcslyukat. Kifele viszont nem lóghat, mert akkor pillanatok alatt betörnek majd magához. Egy egyszerű vízpumpa fogóval megfogják a kilógó zárbetétet és letörik, utána már egy csavarhúzóval kinyitják az ajtaját. cilinderzár zárbetét méret Mérje meg mekkora kell és pontosan olyat vegyen ami oda jó. Vegye meg nálunk, ha nem stimmel a méret kicseréljük szívesen, csak ne nagyon karcolja össze.

Mauer Elite

Mauer Elite

Mauer RedLine

Mauer RedLine

Mauer NW4

Mauer NW4

Mauer NW5

Mauer NW5

Mul-T-Lock  7x7
Mul-T-Lock  Integrator
Mul-T-Lock Interactive +
Mul-T-Lock MT5+
Tokoz Pro 300 zárbetét
Tokoz Pro 400 zárbetét
Titan XT zárbetét
Titan K1 zárbetét
Titan K5 zárbetét
Titan K6 zárbetét
Titan T100 zárbetét