top of page

Használt autót vett és csak egy kulcsot kapott?

Mi ilyenkor a teendője? Kell-e aggódnia? Hol lehet a másik kulcs, ravasz bűnözők hálójába került talán? Cseréltessen-e zárgarnitúrát?


Nos, nézzék kedveskéink, két vetülete van az egy kulcsos használtautó vásárlásnak.

Az egyik furcsaság az Önök irreális elvárásai amikor valami hat éves lepukkant import kocsitra alkusznak a murván de közben azt képzelik, hogy autószalonban vannak. Ezek az autók gyakran egy kulccsal éreznek az országba. Nem valószínű, hogy azért nem kapja meg a pótkulcsot, mert valaki a még aznap éjjel vissza akarja lopni majd az autót. A pótkulcs egyszerűen nincs, elveszett, senki sem tudja, hol lehet és igazán senkit sem érdekel. Nagy valószínűséggel egy fiókban hever annak a svájci főorvosnak a lakásában, aki az autó első tulajdonosa volt. Amikor ő beadta a kocsit a kereskedésbe, leszarta, hogy hol van a pótkulcs, nem akart ezzel foglalkozni. Az, hogy az a csöves, kelet-európai bolgár vagy csehszlovák targoncás segédmunkás (ezek Önök) aki majd megveszi végül az autót, csak egy kulcsot kap, a főorvos urat egy cseppet sem izgatja. A svájci autókereskedést sem érdekli, ők sem fogják törni magukat, hogy a saját profitjuk kárára pótlják a kulcsot. A magyar kereskedőt, aki a svájciaktól megveszi az autót szintén nem nagyon foglalkoztatná a dolog, ha maguk nem követelőznének , mint valami Rothschild bárók.

Ilyenkor jövünk mi a képbe, ezekhez az autókhoz kérnek tőlünk pótkulcs készítést a kereskedők, lehetőleg a legegyszerűbb és legolcsóbb kivitelben.


Sok autókereskedő ügyfelünk van, sok kocsikulcsot csinálunk nekik és gyakran halljuk tőlük, hogy az ügyfél nem veszi át az autót ha nem kapja meg a második kulcsot is.


Az első és legfontosabb amit nem árt tudniuk, hogy a használt autóhoz nem jár két kulcs, legfeljebb jut, ha olyan szerencsések, hogy mindkettő megvan még hozzá.

Az autókereskedők tapasztalataink szerint általában normális, népség, nyilván itt-ott megtekerik a kilométerórákat néha, de nem tagjai valami alvilági bűnözői hálózanak, nem fogják visszalopkodni a kocsikat.


Szóval ha egy kulccsal vett egy autót akkor telefonáljon ide, kérjen időpontot, jöjjön el és készítünk Önnek egy másodikat, vagy amennyit csak óhajt.


Ellopják-e majd az autót?


Nem, nem fogják. Lepődjenek meg, manapság már nem lopnak autót, alig vannak már autótolvajok. Nincs benne üzlet, sőt olyan nagy pénz soha nem is volt ebben. Az utóbbi tíz évben a gyári lopásvédelmi rendszerek bazi bonyolulttá váltak, nehéz már ezeket megkerülni. Nem mellékes, hogy már nem olyan egyszerű csak úgy átcsempészni egy autót a határon, és már azok az országok sincsenek meg, amelyek ezeknek a felvelőpicai voltak korábban. Akármerre nézünk, szinte minden irányban Európai Uniót látunk, közös gépjárműnyilvántartási rendszerrel, együttműködő hatóságokkal. Nincsenek már meg azok a félcigány ukrán román maffiózók, akiktől annyira rettegtek az emberek a kilencvenes években.


Nézzék csak, itt a 2020-es budapesti autólopási statisztika, a www.penzcetrum.hu-tól csórtuk el, köszi!


A statisztika szerint 2020-ban egész Budapesten összesen 143 autót vittek el. Az egész országban körülbelül háromszázat. Az autólopások száma a 2010-es évek óta rohamosan csökken. Elnézve ezeket a számokat, talán kijelenthetjük, hogy a kutya sem lop ma már kocsit, bazi nehéz, sok vele a mecera és nins is már piaca a lopott autóknak.

Comments


bottom of page